Bielkové rezy

Viac ako 50 ročný originálny recept na skvelý Bielkový rez vhodný na slávnostné príležitosti a posedenia.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava korpusu

vaječný bielok 8 ks  orechy vlašské mleté 150 g  cukor práškový 200 g  strúhanka 20 g  škrob kukuričný 1 PL

Na prípravu korpusu potrebujeme tieto suroviny 8 vaječných bielkov, 200g práškového cukru, 150g mletých orechov, 20g strúhanky a jedna polievková lyžica maizeny.

Príprava korpusu

2. 

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dobre šľaháme.

3. 

Do tuhého snehu pridáme mleté orechy, preosiatu strúhanku, maizenu a zamiešame.

4. 

Plech vymastíme, vysypeme strúhankou a nalejeme naň pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 - 20 minút.

5. 

Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na tri rovnako široké pásy.

6. Príprava plnky

vaječný žĺtok 8 ks  káva čierna 2 PL  cukor práškový 120 g  tuk stužený - margarín 200 g  cukor vanilkový 1 bal

Na prípravu plnky potrebujeme 8 žĺtkov, 2 polievkové lyžice čiernej kávy, 120g práškového cukru, 200g margarínu Helia, 1 balíček Vanilkového cukru

Príprava plnky

7. 

Žĺtky, čiernu kávu, cukor a vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme nad parou do husta, pridáme maizenu. Zmes necháme vychladnúť, pridáme Heliu a vymiešame do peny. Necháme stuhnúť v chlade.

8. 

lekvár marhuľový 200 g

Spodný plát natrieme marhuľovým lekvárom, naň navrstvíme plnku, preložíme druhým plátom a ten znovu natrieme lekvárom a plnkou, prikryjeme vrchným plátom a zvyškom plnky pokryjeme celý rez aj po bokoch.

9. 

čokoláda

Rez môžeme vhodne ozdobiť napríklad strúhanou čokoládou, necháme stuhnúť v chladničke a po hodine môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť