svetvomne.sk

Biela fazuľová omáčka s párkom

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

fazuľa veľká biela (maslová) 300 g  voda  voda 1 l

Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú a fazuľu do mäkka uvaríme.

2. 

zemiaky 500 g  soľ 1.5 ČL  cukor kryštálový 1 ČL  bobkový list 3 ks  voda

Do uvarenej fazule pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, cukor a bobkový list. Dolejeme vodu zarovno fazule a zemiakov. Všetko spolu varíme 15 minút, kým zemiaky zmäknú.

3. 

smotana sladká na varenie 500 ml  múka hladká 50 g  ocot 2 PL  soľ

V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju do hrnca s fazuľou a zemiakmi. Prevaríme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.

4. 

bravčové párky

Párky na koncoch a po dĺžke jemne nakrojíme. Na panvici s trochou oleja ich zo všetkých strán opečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť