Všetky recepty > Nápoje

Bazový sirup tmavý

Chutný bazový sirup. Dlhším varením získa tmavšiu, karamelovú farbu.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kvet bazy 40 ks

Nazbierame bazové kvety za slnečného dňa. Nezbierame kvety z bazových kríkov popri cestách. Doma kvety rýchlo v studenej vode umyjeme, aby sa čo najmenej vyplavil z nich peľ.

2. 

Kvety po 20 kusov uložíme do dvoch väčších zaváracích fliaš.

3. 

voda l  kyselina citrónová 90 g

Do každej fľaše nalejeme dva litre vody a prisypeme 45 g kyseliny citrónovej. Premiešame a necháme 24 hodín odstáť.

4. 

Po 24 hodinách obsah fliaš prelejeme cez sitko vyložené gázou do hrnca. Kvety zabalíme do gázy a dobre vyžmýkame do precedeného roztoku.

5. 

cukor kryštálový kg

Do sirupu pridáme cukor a varíme na miernom ohni 3 hodiny. Za ten čas sa časť vody odparí, sirup zhustne a stmavne.

6. 

Hotový sirup necháme primerane vychladnúť a nalejeme do čistých plastových fliaš. Skladujeme v chladničke. Sirup môžeme do sklených fliaš naliať horúci. Z uvedeného množstva získame asi 3 litre sirupu. Sirup konzumujeme v primeranom množstve riedený vodou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť