Všetky recepty > Nápoje

Bazový sirup tmavý

Chutný bazový sirup. Dlhším varením získa tmavšiu, karamelovú farbu.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kvet bazy 40 ks

Nazbierame bazové kvety za slnečného dňa. Nezbierame kvety z bazových kríkov popri cestách. Doma kvety rýchlo v studenej vode umyjeme, aby sa čo najmenej vyplavil z nich peľ.

2. 

Kvety po 20 kusov uložíme do dvoch väčších zaváracích fliaš.

3. 

voda 4 l  kyselina citrónová 90 g

Do každej fľaše nalejeme dva litre vody a prisypeme 45 g kyseliny citrónovej. Premiešame a necháme 24 hodín odstáť.

4. 

Po 24 hodinách obsah fliaš prelejeme cez sitko vyložené gázou do hrnca. Kvety zabalíme do gázy a dobre vyžmýkame do precedeného roztoku.

5. 

cukor kryštálový 3 kg

Do sirupu pridáme cukor a varíme na miernom ohni 3 hodiny. Za ten čas sa časť vody odparí, sirup zhustne a stmavne.

6. 

Hotový sirup necháme primerane vychladnúť a nalejeme do čistých plastových fliaš. Skladujeme v chladničke. Sirup môžeme do sklených fliaš naliať horúci. Z uvedeného množstva získame asi 3 litre sirupu. Sirup konzumujeme v primeranom množstve riedený vodou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť