Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Batôžky s mletým mäsom

Chuťovka z Blízkeho východu

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 350 g  droždie čerstvé 21 g  soľ ½ ČL  voda 200 ml  cukor práškový ½ ČL

Do múky rozdrvíme pol kocky droždia, pridáme soľ, cukor a vlažnú vodu. Vymiešame cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť.

Príprava cesta

2. Príprava plnky

cibuľa 150 g  olej olivový PL  mäso mleté 350 g  orechy píniové 20 g  soľ  korenie čierne mleté  korenie biele mleté

Na oleji restujeme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, píniové orechy, osolíme a ochutíme čiernym a bielym korením. Všetko spolu pražíme 8 minút. Plnku necháme vychladnúť.

Príprava plnky

3. Vykrajujeme a plníme

vaječný žĺtok ks

Cesto rozvaľkáme na tenko. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 9 cm. Do stredu kolieska položíme 2 ČL plnky. Okraje kolieska potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Vykrajujeme a plníme

4. Pečieme

Koliesko uchopíme na štyroch alebo troch miestach, cesto sa vytiahne a zlepí. Batôžky položíme na plech s papierom na pečenie. Každý potrieme zvyšným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 17 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť