Banánový krémeš

Obľúbený klasický zákusok tak trochu inak.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 400 g

Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Z každej polovice postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske plát o rozmere 42x32 cm a na plechu vyloženom papierom na pečenie pláty upečieme. Prvý plát z plechu vyberieme a pokrájame ho na 12 štvorcov. Druhý upečený plát necháme na plechu.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 ml  cukor kryštálový 60 g  puding vanilkový - prášok 80 g

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.

3. 

banány 400 g

Banány ošúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom.

4. 

Rozmixované banány vmiešame do pudingu.

5. 

jedlá želatina 10 g  voda 50 ml

V hrnčeku rozpustíme želatinu v teplej vode. Do želatiny vložíme lyžičku pudingovo-banánového krému, rozmiešame a obsah hrnčeka vlejeme do hrnca s krémom. Premiešame a krém rovnomerne rozotrieme na pripravený plát v plechu. Necháme dobre vychladiť.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 2 bal

Smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačmi. Šľahačku rozotrieme na krém.

7. 

čokoláda

Navrch poukladáme pripravené štvorce z prvého plátu cesta a ozdobíme ich rozpustenou čokoládou pomocou striekačky.

8. 

Zákusok uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky, potom ho podľa štvorcov pokrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť