RECEPTY

Banánovo čokoládové kocky

Banánovo čokoládové kocky

Vynikajúci zákusok z jemného piškótového cesta, plnený banánmi a čokoládovým krémom, so smotanovo čokoládovou polevou.

recept,fotorecept,banány,maslo,kakao - prášok,čokoláda na varenie 55%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mlieko sušené,Zákusky,Valentínske

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány6kusov
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor kryštálový150gramov
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový1kus
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo250gramov
mlieko sušené100gramov
múka hladká8polievkových lyžíc
múka polohrubá2polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100gramov
tuk stužený - margarín100gramov
vajce slepačie11kusov
čokoláda na varenie 55%100gramov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 8 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  múka hladká 8 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s kryštáľovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysyaný plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C asi 10 minút.

2. 

banány 6 kusov

Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť. Banány pozdĺžne rozkrojíme na polovice a naukladáme ich na piškótu.

3. Príprava krému

vajce slepačie 3 kusy  cukor kryštálový 150 gramov  múka polohrubá 2 polievkové lyžice  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Do misky dáme vajcia, cukor, múku a kakao a nad parou miešame, pokiaľ zmes nezhustne. Necháme vychladnúť.

4. 

maslo 250 gramov

Do vychladnutej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a krém vysľaháme elektrickým šľahačom dohladka.

5. 

Krém rovnomerne natrieme na banány. Povrch koláča zarovnáme a odložíme do chladničky.

6. Príprava polevy

čokoláda na varenie 55% 100 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 gramov

Nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu, zalejeme smotanou a chvíľu miešame, pokiaľ sa zmes nespojí.

7. 

Čokoládovú polevu nalejeme na koláč a necháme v chlade stuhnúť.

8. 

cukor práškový 100 gramov  tuk stužený - margarín 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov

Zákusok nakrájame na kocky. Môžeme ozdobiť srdiečkami, ktoré sme si vykrojili formičkou z marcipánovej hmoty, ktorá sa dá kúpiť ako polotovar alebo si pripravíme vlastný nepravý marcipán nasledovne: zo sušeného mlieka, práškového cukru a stuženého tuku vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú rozvaľkáme a môžme vykrajovať ozdoby.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies