svetvomne.sk

Banánová roláda

Jednoduchá a finančne menej náročná príprava chutnej a obľúbenej rolády.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava piškótového plátu

vajce slepačie 5 ks  cukor kryštálový 5 PL  voda 5 PL

Vajíčka postupne rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Päť žĺtkov vymiešame s cukrom a vodou. Z piatich bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Príprava piškótového plátu

2. 

múka polohrubá 6 PL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Do žĺtkov zamiešame múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok. Jemne zašľaháme sneh z bielkov. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 15 minút.

3. 

Kuchynskú utierku namočíme do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme ju na pracovnú dosku. Na ňu vyložíme upečené cesto aj s papierom. Cesto stočíme do tvaru rolády, zabalíme do vlhkej utierky a necháme chladnúť.

4. Príprava plnky

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový 4 PL  puding vanilkový - prášok 2 PL  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 PL

Uvedené množstvo mlieka rozdelíme na väčšie a menšie množstvo. Väčšie množstvo dáme variť s vanilkovým cukrom. V menšom množstve rozmiešame pudingový prášok a detskú krupicu. Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovo-krupicový nálev. Uvaríme hustú kašu, ktorú vychladíme vo vodnom kúpeli.

Príprava plnky

5. 

maslo 125 g  cukor práškový 5 PL  kakao - prášok 2 PL

Maslo vymiešame s cukrom a kakaom.

6. 

Vychladenú kašu pridáme k maslu a spolu zmiešame. Plát piškótového cesta rozvinieme pričom odstránime papier na pečenie a cesto necháme na vlhkej utierke. Po celom pláte rozotrieme plnku.

7. 

banány 3 ks

Na jeden okraj poukladáme ošúpané banány. Piškótový plát zavinie s plnkou do rolády.

8. 

Roládu otočíme a vytlačenú plnku z jej otvoreného okraja rovnomerne povrchu rozotrieme. Vyzdobíme kolieskami banánov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť