svetvomne.sk

Baklažánové balíčky na grile

Chutné a zdravé bezmäsité jedlo na grilovačke.

 

Počet porcií: 7

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
baklažán3kusy
soľg
soľ¼čajovej lyžičky
olej olivový2polievkové lyžice
cibuľa1kus
cesnak2strúčiky
paradajky2kusy
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
ocot1čajová lyžička
cukor kryštálový1čajová lyžička
syr Gouda100gramov

1. Príprava baklažánov

baklažán 3 ks  soľ

Väčšie baklažány umyjeme, osušíme, olúpeme zelené časti a pozdĺžne ich nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Okraje - plátky s guľatým koncom najemno nakrájame. Baklažány z každej strany nasolíme a necháme odstáť 20 minút položené na papierovom obrúsku.

Príprava baklažánov

2. Príprava plnky

olej olivový 2 PL

Nakrájané kúsky baklažánov opekáme cca 5 minút na rozpálenom oleji.

Príprava plnky

3. 

cibuľa 1 ks  cesnak 2 strúčiky  soľ ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Pridáme ich k opekaným kúskom baklažánu. Posolíme a okoreníme. Chvíľu spolu popražíme a odstavíme z ohňa.

4. 

paradajky 2 ks  ocot 1 ČL  cukor kryštálový 1 ČL

Paradajky zalejeme vriacou vodou. Po 5minútach ich z vody vyberieme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Plnku vrátime na oheň, pridáme paradajky, minútu opekáme. Ochutíme octom a cukrom.

5. Grilovanie baklažánov

Z baklažánov papierovým obrúskom zotrieme prebytočnú soľ a vodu čo pustili. Plátky grilujeme 6 - 8 minút, pričom ich na grile obraciame. (Plátky baklažánov môžeme pripraviť aj bez grilu - restujeme ich na oleji z každej strany približne 2 minúty).

Grilovanie baklažánov

6. Tvorenie balíčkov

syr Gouda 100 g

Tvrdý syr nakrájame na plátky. Dva baklažány uložíme na seba do tvaru kríža. Do stredu položíme plátok syra pridáme časť plnky a okraje baklažánov preložíme.

Tvorenie balíčkov

7. 

Vzniknutý balíček prichytíme spolu pomocou špáradla. Plnené baklažány pred podávaním položíme na gril a ohrejeme 2 minúty.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť