Baklaburger

Bravčový hamburger so zeleninou a plátkom baklažánu miesto žemle.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

baklažán 1 ks  olej olivový 1 ČL

Baklažán nakrájame na 2cm hrubé kolieska a opražíme z oboch strán na pár kvapkách oleja.

2. 

bravčové mleté mäso 250 g  hovädzie mleté mäso 250 g  tabasco 1 ČL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  strúhanka 3 PL

Hovädzie a bravčové mleté mäso spolu zmiešame. Pidáme tabasco, čierne korenie, soľ a strúhanku. Dobre premiešame a vypracujeme rukami.

3. 

Z mäsa vytvarujeme šesť tenkých placiek. Pri pečení budú zmenšovať svoj priemer. Opečieme na panvici z oboch strán do zlatova.

4. 

horčica plnotučná 6 ČL

Upečené mäso položíme na plátok baklažánu, potrieme trochou horčice.

5. 

cibuľa ½ ks  paradajky 1 ks

Pridáme trochu cibule a dve tenké kolieska paradajky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť