Bábovka Deluxe

Vynikajúca bábovka vhodná aj ako zákusok na oslavu.

 

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

piškóty kakaové 120 g  lekvár ríbezľový  maslo  kokos strúhaný

Piškóty natrieme lekvárom a vždy dve spolu spojíme. Formu na pečenie bábovky vymastíme maslom a vysypeme kokosom.

2. Cesto

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 160 g  mlieko polotučné 1,5% 125 ml

Cukor, mlieko a vajcia vymiešame do penista.

Cesto

3. 

kypriaci prášok do pečiva 12 g  múka hladká 250 g

Balíček kypriaceho prášku rozmiešame v múke. Múku postupne primiešavame k vajíčkam.

4. 

hrozienka 100 g  orechy vlašské 100 g

Orechy nasekáme a spolu s vopred namočenými a scedenými hrozienkami ich pridáme k cestu.

5. 

Do formy nalejeme tretinu cesta a povkladáme časť pripravených piškót. Postup zopakujeme.

6. Pečieme

Vrch bábovky zarovnáme a dáme ju piecť do vopred rozohriatej rúry na 45 minút, pri 175°C.

Pečieme

7. Karamelová poleva

cukor kryštálový 50 g  smotana sladká na varenie 3 PL  maslo 30 g

V hrnci skaramelizujeme cukor, opatrne primiešame smotanu (horúci karamel prudko pení). Miešame do rozpustenia karamelu v smotane. Odstavíme, pridáme maslo, rozmiešame a necháme chladnúť.

Karamelová poleva

8. 

Po upečení necháme bábovku trochu sa stiahnuť - odlepí sa od formy. Potom ju vyklopíme a necháme takmer vychladnúť. Polejeme ju karamelovou polevou a necháme polevu stuhnúť.

9. Slávnostné servírovanie

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

Jednoducho na rezy nastriekame šľahačku.

Slávnostné servírovanie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť