Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Chlieb

BIO biely chlieb

Jemný a nadýchaný chlieb pripravený v domácej pekárničke.

 

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 250 ml  BIO trstinová melasa 10 g  olej tekvicový 1 PL  BIO Špaldová múka biela hladká 400 g  soľ morská 1 ČL  droždie instantné  2 ČL

Do miešacej nádoby domácej pekárničky nalejeme vodu, pridáme melasu, ktorú miešaním varechou rozpustíme, prilejeme olej. Prisypeme múku, soľ a droždie. Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

2. 

Po upečení nádobu s chlebom vyberieme zo zariadenia a pár minút necháme vychladnúť. Potom chlieb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čistej utierky. Po úplnom vychladnutí vyberieme zo spodu miešaciu lopatku a chlieb pokrájame.

3. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť