Americké zemiaky

Vynikajúca, chrumkavá, slaná zemiaková príloha.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 1500 g  voda  soľ

Celé, stredne veľké zemiaky dobre umyjeme, prípadne vykrojíme z nich špinavšie časti - očká a podobne. Takto pripravené ich uvaríme vo vode so soľou do polomäkka. Približne 15 - 20 minút, závisí to od veľkosti zemiakov aké použijeme.

2. 

Vodu zlejeme a zemiaky po dĺžke pokrájame na štvrťky až osminky - tak ako sa nám podarí. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. 

olej olivový 4 PL

Pripravené zemiaky povrchu ľahko polejeme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C približne 45 minút. Počas pečenie ich niekoľkokrát na plechu pomocou kuchynského náčinia obraciame. Po upečení ich podľa chuti posolíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť