svetvomne.sk

Actifry labužnícke bravčové fašírky

Actifry recept na lahodné bravčové fašírky s údeným syrom a kolieskami paradajky. Vhodnou prílohou sú zemiaky na akýkoľvek spôsob.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 500 g  cesnak 3 štipky  vajce slepačie 1 ks  strúhanka 1 PL  pečivo biele 100 g  mlieko polotučné 1,5%  soľ 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  majorán ½ ČL

Do misky dáme mleté bravčové mäso, prelisovaný cesnak, vajce, strúhanku, v mlieku rozmočené a vyžmýkané pečivo, soľ, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), mletú papriku, korenie, majoránku. Všetko spolu zamiešame. Zo zmesi tvarujeme väčšie fašírky.

2. Vrchná časť-platňa

olej slnečnicový ½ L

Do vrchnej časti Actifry pridáme 1/2 Acitifry lyžičky oleja a rozotrieme ho po povrchu. Fašírky naukladáme na platňu a mierne ich na povrchu stlačíme. Fašírky dáme grilovať na 12 minút stlačením tlačítka 2in1 1x a nastavením času na 12 minút stláčaním tlačidla +. Začneme grilovať.

Vrchná časť-platňa

3. 

syr polotvrdý údený  paradajky 2 ks

Paradajky pokrájame na tenšie kolieska, syr na plátky. Dve minúty pred koncom grilovania fašírky obrátime na druhú stranu, na každú uložíme plátok syra a koliesko paradajky. Acifry znovu zapneme a necháme grilovať zvyšné dve minúty. Po ugrilovaní ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť