RECEPTY

ActiFry grilované kuracie prsia s poľným šalátom

ActiFry grilované kuracie prsia s poľným šalátom

ActiFry recept na prípravu jednoduchého a pritom lahodného, šťavnatého kuracieho mäsa s použitím minima oleja, ktoré sme doplnili o zeleninový šalát so sladkokyslou zálievkou.

recept,fotorecept,kuracie prsia,Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček) ,Kuracie mäso,Tefal ActiFry 2v1,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček) 150gramov
cesnak2strúčiky
citrónová šťava½kusu
cukor práškový1polievková lyžica
horčica kremžská1polievková lyžica
jogurt biely125gramov
kečup1polievková lyžica
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie prsia500gramov
olej olivový1polievková lyžica
olej slnečnicový½
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paradajky150gramov
reďkovka biela230gramov
soľ1čajová lyžička
soľ zeleninová1čajová lyžička
syr Feta200gramov
sójová omáčka1polievková lyžica
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Marináda

cesnak 2 strúčiky  vajce slepačie 1 kus  horčica kremžská 1 polievková lyžica  kečup 1 polievková lyžica  soľ 1 čajová lyžička  soľ zeleninová 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  sójová omáčka 1 polievková lyžica

K pretlačenému cesnaku primiešame vajíčko, kremžskú horčicu, kečup, soľ, zeleninovú soľ (vegeta, podravka), korenie, olej a sójovú omáčku.

2. Kuracie prsia

kuracie prsia 500 gramov

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance alebo nugety cca 7x4cm.

3. 

Kuracie kúsky po jednom ponatierame marinádou a dáme zachladiť na minimálne jednu hodinu, alebo aj na celú noc, aby prijali chute marinády.

4. Vrchná časť - platňa

olej slnečnicový ½ L

Namarinované kuracie kúsky poukladáme do vrchnej časti - platne grilu Acifry, ktorú sme preliali polovicou actifry lyžičky oleja.

5. Grilovanie

Actifry zapneme a nastavíme 2x stlačením tlačidla 2in1 program KURA a grilujeme 12 minút.

6. Šalát

reďkovka biela 230 gramov  syr Feta 200 gramov  paradajky 150 gramov  Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček)  150 gramov

Na šalát použijeme čerstvý poľný šalát, bielu reďkovku nakrájanú na tenké kolieska, syr feta nakrájaný na menšie kocky a nasekané paradajky.

7. Šalátová zálievka

jogurt biely 125 gramov  citrónová šťava ½ kusu  olej olivový 1 polievková lyžica  cukor práškový 1 polievková lyžica

Na prípravu zálievky dobre premiešame biely jogurt, šťavu z polovice citróna, olivový olej a práškový cukor. Šalát odporúčame preliať zálievkou až po naservírovaní.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies