ActiFry grilované kuracie prsia s poľným šalátom
ActiFry recept na prípravu jednoduchého a pritom lahodného, šťavnatého kuracieho mäsa s použitím minima oleja, ktoré sme doplnili o zeleninový šalát so sladkokyslou zálievkou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček) ,Kuracie mäso,Tefal ActiFry 2v1,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček) | 150 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
citrónová šťava | ½ | kusu | |
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
horčica kremžská | 1 | polievková lyžica | |
jogurt biely | 125 | gramov | |
kečup | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | ½ | ||
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paradajky | 150 | gramov | |
reďkovka biela | 230 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
syr Feta | 200 | gramov | |
sójová omáčka | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Marináda
cesnak 2 strúčiky • vajce slepačie 1 kus • horčica kremžská 1 polievková lyžica • kečup 1 polievková lyžica • soľ 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • sójová omáčka 1 polievková lyžica
K pretlačenému cesnaku primiešame vajíčko, kremžskú horčicu, kečup, soľ, zeleninovú soľ (vegeta, podravka), korenie, olej a sójovú omáčku.
2. Kuracie prsia
kuracie prsia 500 gramov
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance alebo nugety cca 7x4cm.
3.
Kuracie kúsky po jednom ponatierame marinádou a dáme zachladiť na minimálne jednu hodinu, alebo aj na celú noc, aby prijali chute marinády.
4. Vrchná časť - platňa
olej slnečnicový ½ L
Namarinované kuracie kúsky poukladáme do vrchnej časti - platne grilu Acifry, ktorú sme preliali polovicou actifry lyžičky oleja.
5. Grilovanie
Actifry zapneme a nastavíme 2x stlačením tlačidla 2in1 program KURA a grilujeme 12 minút.
6. Šalát
reďkovka biela 230 gramov • syr Feta 200 gramov • paradajky 150 gramov • Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček) 150 gramov
Na šalát použijeme čerstvý poľný šalát, bielu reďkovku nakrájanú na tenké kolieska, syr feta nakrájaný na menšie kocky a nasekané paradajky.
7. Šalátová zálievka
jogurt biely 125 gramov • citrónová šťava ½ kusu • olej olivový 1 polievková lyžica • cukor práškový 1 polievková lyžica
Na prípravu zálievky dobre premiešame biely jogurt, šťavu z polovice citróna, olivový olej a práškový cukor. Šalát odporúčame preliať zálievkou až po naservírovaní.
Dobrú chuť!