svetvomne.sk

ActiFry grilované kuracie prsia s poľným šalátom

ActiFry recept na prípravu jednoduchého a pritom lahodného, šťavnatého kuracieho mäsa s použitím minima oleja, ktoré sme doplnili o zeleninový šalát so sladkokyslou zálievkou.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Marináda

cesnak 2 štipky  vajce slepačie 1 ks  horčica kremžská 1 PL  kečup 1 PL  soľ 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  olej slnečnicový 3 PL  sójová omáčka 1 PL

K pretlačenému cesnaku primiešame vajíčko, kremžskú horčicu, kečup, soľ, zeleninovú soľ (vegeta, podravka), korenie, olej a sójovú omáčku.

Marináda

2. Kuracie prsia

kuracie prsia 500 g

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance alebo nugety cca 7x4cm.

Kuracie prsia

3. 

Kuracie kúsky po jednom ponatierame marinádou a dáme zachladiť na minimálne jednu hodinu, alebo aj na celú noc, aby prijali chute marinády.

4. Vrchná časť - platňa

olej slnečnicový ½ L

Namarinované kuracie kúsky poukladáme do vrchnej časti - platne grilu Acifry, ktorú sme preliali polovicou actifry lyžičky oleja.

Vrchná časť - platňa

5. Grilovanie

Actifry zapneme a nastavíme 2x stlačením tlačidla 2in1 program KURA a grilujeme 12 minút.

Grilovanie

6. Šalát

reďkovka biela 230 g  syr Feta 200 g  paradajky 150 g  Valeriánka poľná (Polníček, šalát Poľníček)  150 g

Na šalát použijeme čerstvý poľný šalát, bielu reďkovku nakrájanú na tenké kolieska, syr feta nakrájaný na menšie kocky a nasekané paradajky.

Šalát

7. Šalátová zálievka

jogurt biely 125 g  citrónová šťava ½ ks  olej olivový 1 PL  cukor práškový 1 PL

Na prípravu zálievky dobre premiešame biely jogurt, šťavu z polovice citróna, olivový olej a práškový cukor. Šalát odporúčame preliať zálievkou až po naservírovaní.

Šalátová zálievka

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť