RECEPTY

Krehký tvarohový koláč

Krehký tvarohový koláč

Koláč z krehkého maslového cesta s tvarohovo-makovou plnkou.

recept,fotorecept,hrozienka,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,mak mletý,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový150gramov
cukor vanilkový8gramov
hrozienka50gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
mak mletý100gramov
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%80mililitrov
múka hrubá25gramov
múka polohrubá250gramov
múka polohrubá-
smotana kyslá (14-18% tuku)2polievkové lyžice
tvaroh jemný odtučnený 0,5%500gramov
vajce slepačie3kusy
voda-

 

Recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 250 gramov  cukor práškový 60 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  maslo 125 gramov  vajce slepačie 1 kus

Do misy navážime múku, cukor, pridáme vanilkový cukor a sódu bikarbónu, premiešame. Potom pridáme zmäknuté nakrájané maslo a vajce.

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho v chlade pol hodinu odpočívať.

3. Tvarohová plnka

hrozienka 50 gramov  voda  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 500 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 90 gramov  múka hrubá 25 gramov

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody. Do misy vložíme tvaroh, pridáme smotanu, vajcia, cukor, múku a scedené hrozienka.

4. 

Dohladka vymiešame.

5. Maková plnka

mlieko polotučné 1,5% 80 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  mak mletý 100 gramov

V hrnci necháme zovrieť mlieko s cukrom, odstavíme ho z ohňa a primiešame mletý mak.

6. Príprava koláča

múka polohrubá

Rúru predhrejeme a rozvaľkáme cesto na pomúčenej doske (maslo v ňom sa dlhým spracovávaním topí preto pracujeme rýchlo).

7. 

Cesto vložíme do koláčovej formy.

8. 

Na cesto nalejeme tvarohovú plnku a makovou plnkou koláč vyzdobíme.

9. Pečieme

Koláč pečieme pri 180°C 30 minút.

10. 

Upečený koláč necháme dobre vychladnúť.

11. Servírujeme

Potom ho pokrájame a porcie opatrne naložíme na tanier. Cesto je veľmi krehké a pri servírovaní musíme dávať pozor aby sa nepolámalo. Konzumujeme ako zákusok - lyžičkou alebo dezertnou vidličkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies