RECEPTY

Domáci vanilkový cukor

Domáci vanilkový cukor

Takto si cukor pripravovali naše praprababičky... Jednoduchá výroba domáceho vanilkového cukru. Cukor obsahuje pravú vanilku, teda pravý prírodný vanilín a nie len syntetickú vanilínovú príchuť.

recept,fotorecept,cukor trstinový,vanilkový struk,Nezaradené sladké recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Nezaradené sladké recepty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor trstinový200gramov
vanilkový struk2kusy

 

Recept

1. 

cukor trstinový 200 gramov

Cukor pomelieme v mlynčeku na kávu (nie úplne na prach) a nasypeme ho do uzatvárateľného skleneného pohára.
V uvedenom recepte je použitý trstinový cukor, ale môže sa použiť aj biely kryštálový cukor. S použitím trstinového má cukor okrem vanilkovej príchute aj jemne medovú.

2. 

vanilkový struk 2 kusy

Vanilkové struky pozdĺžne prekrojíme a nožom z vnútornej strany zoškrabneme semienka. Semienka pridáme k cukru a dobre rozmiešame.

3. 

Nakoniec do pohára s cukrom vložíme aj prázdne polovice vanilkových strukov.

4. 

Pohár uzavrieme a necháme 2 týždne odpočívať. Počas týchto dvoch týždňov čas od času pohár potrasieme. Po uplynutí uvedenej doby odstránime prázdne struky a vanilku môžeme používať do pečenia v potrebnom množstve, približne 1,5 - 2 čajové lyžičky na koláč či zákusok.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies