RECEPTY

Orechové domáce rezance

Orechové domáce rezance

Rezance obľúbené nielen deťmi, ale aj dospelými.

recept,fotorecept,múka hrubá,orechy vlašské,Sladké jedlá,Jedlá pre deti

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
maslo80gramov
múka hladká0
múka hrubá500gramov
orechy vlašské250gramov
soľ¼čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie1kus
voda200mililitrov
voda-

 

Recept

1. 

múka hrubá 500 gramov  voda 200 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z múky, teplej vody, vajíčka a soli zamiesime cesto. Cesto bude zo začiatku redšie, ale necháme ho asi 15 minút odpočívať a spevnie. Viac múky preto nepridávame.

2. 

múka hladká

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dobre ho prehnetieme.

3. 

múka hladká

Polovicu cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko. Cesto pri rozvaľkávaní otáčame a stále podsypávame múkou. S cestom sa dobre pracuje je pevné a zároveň pružné.

4. 

múka hladká  voda  soľ

Okraje orežeme, a cesto pokrájame na širšie pásiky. Povrchu pomúčime a necháme schnúť pokiaľ nám vo väčšom hrnci zovrie voda s asi čajovou lyžičkou soli na 4 litre vody.

5. 

Jednotlivé pomúčené pásy naukladáme na seba a nožom nakrájame širšie rezance.

6. 

Pokrájané rezance na doske rozoberieme. Idú ľahko od seba.

7. 

Rezance uvaríme vo vriacej vode, od vhodenia varíme 7 minút.

8. 

Uvarené precedíme a prelejeme teplou vodou. Necháme odkvapkať a vložíme do misy.

9. 

maslo 80 gramov

V mise ich prelejeme rozpusteným maslom. Uzavretú misu uložíme do perín (lôžkovín) aby nevychladli a spracujeme druhú polovicu cesta. Rezance z druhej várky pridáme k prvým a premiešame. Z uvedeného množstva cesta nám vznikne asi 1 kilogram varených rezancov.

10. 

orechy vlašské 250 gramov  cukor práškový

Orechy pomelieme a spolu s cukrom (podľa chuti) ich pridáme k rezancom.

11. 

V mise všetko spolu premiešame.

12. 

Podávame s lyžičkou kyslastejšieho džemu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies