RECEPTY

Tvarohový veľkonočný mazanec

Tvarohový veľkonočný mazanec

Jemný chutný koláč vhodný na pečenie hocikedy cez rok, nielen na sviatky.

recept,fotorecept,kandizované ovocie mix,múka polohrubá,tvaroh jemný mäkký,Koláče,Veľkonočné

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový80gramov
cukor vanilkový-
hrozienka50gramov
kandizované ovocie mix50gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
mandle lupienky2polievkové lyžice
maslo80gramov
múka polohrubá250gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

maslo 80 gramov  tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom.

2. 

vajce slepačie 2 kusy

Pridáme 2/3 rozšľahaných vajec. 1/3 si necháme na potretie. Vajcia dohladka vmiešame do tvarohu.

3. 

cukor práškový 80 gramov  múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a vypracujeme tuhšie cesto.

4. 

hrozienka 50 gramov  kandizované ovocie mix 50 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

Pridáme umyté, vo vode vopred namočené a scedené hrozienka a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dobre premiešame a vytvoríme bochník. Hrozienka môžeme podľa chuti namočiť aj do rumu.

5. 

Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho 15 - 20 minút odpočívať.

6. 

mandle lupienky 2 polievkové lyžice

Potom bochník potrieme odloženým vajíčkom, posypeme mandľami a v strede do kríža jemne nakrojíme.

7. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 50 - 60 minút. Asi po 40 minútach pečenia ho prikryjeme alobalom, aby nám príliš rýchlo netmavol.

8. 

cukor vanilkový

Upečený môžeme cez stred jemne pocukrovať a necháme ho dobre vychladnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies