RECEPTY

Fučka

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

recept,fotorecept,zemiaky,cibuľa,Bezmäsité hlavné jedlá,Slovenská kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa400gramov
maslo1polievková lyžica
múka hladká4polievkové lyžice
olej slnečnicový-
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
voda-
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 800 gramov  voda  soľ ½ čajovej lyžičky

Zemiaky očistíme, pokrájame, zalejeme zarovno vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

2. 

cibuľa 400 gramov  olej slnečnicový

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a na primeranom množstve oleja opražíme do zlatohneda.

3. 

Vo vode v ktorej sme ich varili ich dobre rozmačkáme.

4. 

maslo 1 polievková lyžica

Vrátime ich späť na oheň, pridáme maslo a rozpustíme ho za stáleho miešanie v kaši.

5. 

múka hladká 4 polievkové lyžice

Prisypeme múku a kašu za stáleho miešania...

6. 

soľ

...kedy zemiaky "odfukujú" - tvoria sa na povrchu praskajúce bubliny, dobre prevaríme. Podľa chuti a potreby dosolíme.

7. 

Ako samostatný pokrm Fučku bohato posypeme opraženou cibuľkou a podávame s pohárom studeného zakysaného mlieka.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies