Vaječná tlačenka
Farebná vaječná tlačenka s tatárskou omáčkou, ktorá zachutí každému.
recept,fotorecept,Slané chuťovky,Veľkonočné
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 2 | kusy | |
hrášok sterilizovaný | 125 | gramov | |
korenie čierne mleté | 2 | štipky | |
mrkva sterilizovaná | 125 | gramov | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
paprika kápia sterilizovaná | 250 | gramov | |
tatárska omáčka | 200 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 520 | gramov | |
vajce slepačie | 7 | kusov | |
voda | ½ | litra | |
šunka bravčová dusená | 200 | gramov | |
želatina plátková | - |
Recept
2.
uhorka sterilizovaná kyslá 520 gramov • šunka bravčová dusená 200 gramov • paprika kápia sterilizovaná 250 gramov • mrkva sterilizovaná 125 gramov • hrášok sterilizovaný 125 gramov
Uhorky nastrúhame na hrubom struháku, šunku nakrájame na rezance, kápiu a mrkvu nasekáme nadrobno. Pridáme hrášok a nastrúhané uvarené vajíčka.
3.
ocot 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté 1 štipka • bujón zeleninový 2 kusy • želatina plátková • voda ½ litra • korenie čierne mleté 1 štipka
Do hrnca dáme pol litra vody, želatínu, dva bujóny. Želatíny môžeme dať kľudne o niečo viac ako na pol litra vody, tlačenka bude pevnejšia. Pridáme trochu uhorkovej vody, štipku čierneho mletého korenia, podľa chuti ocot.
4.
Zohrejeme na 40-50°C a počkáme až sa rozpustí želatína.
5.
tatárska omáčka 200 gramov
Necháme trochu vychladnúť, pridáme pohár tatárskej omáčky a metličkou riadne rozmiešame.
6.
Zalejeme zeleninu a zľahka premiešame.
7.
Vylejeme do formy, ktorú sme predtým opláchli studenou vodou. Ak forma nemá silikónovú, teflónovú alebo inú nelepivú úpravu, vystelieme ju mikroténovým vreckom.
8.
Zakryjeme alobalom a odložíme do chladničky...
9.
Energetická hodnota celej vajíčkovej tlačenky podľa uvedených ingrediencií je 8500 kJ (2030 kcal).
Jedna 150 gramová porcia má asi 850 kJ (203 kcal).
Dobrú chuť!