Ananásová torta
recept,fotorecept,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
ananás sterilizovaný | 1000 | mililitrov | |
džem ovocný | 0 | ||
korpus tortový | 2 | kusy | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 800 | gramov | |
želatina plátková | - |
Recept
1.
džem ovocný • korpus tortový 1 kus
Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom.
2.
smotana kyslá (14-18% tuku) 800 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Do misky dáme kyslú smotanu alebo jogurt, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou poriadne premiešame.
4.
Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus.
5.
džem ovocný • korpus tortový 1 kus
Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom.
7.
Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu (množstvo želatíny použijeme podľa návodu na obale k pomeru ananásovej šťavy). Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky.
8.
Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať opäť nechať pozvoľne zatuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu.
9.
Tortu odložíme na pol dňa do chladničky.
10.
Energetická hodnota celej torty je 7280 kJ (1739 kcal). Jedná porcia (osmina torty) má 910 kJ (217 kcal). Dobrú chuť!
Dobrú chuť!