RECEPTY

Ananásová torta

Ananásová torta

recept,fotorecept,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

ananás sterilizovaný1000mililitrov
džem ovocný0
korpus tortový2kusy
puding vanilkový - prášok40gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)800gramov
želatina plátková-

 

Recept

1. 

džem ovocný  korpus tortový 1 kus

Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom.

2. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 800 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov

Do misky dáme kyslú smotanu alebo jogurt, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou poriadne premiešame.

3. 

ananás sterilizovaný 500 mililitrov

Pridáme ananás nakrájaný na drobné kúsky a premiešame.

4. 

Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus.

5. 

džem ovocný  korpus tortový 1 kus

Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom.

6. 

ananás sterilizovaný 500 mililitrov

Na korpus poukladáme ananásové kolieska.

7. 

želatina plátková

Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu (množstvo želatíny použijeme podľa návodu na obale k pomeru ananásovej šťavy). Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky.

8. 

Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať opäť nechať pozvoľne zatuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu.

9. 

Tortu odložíme na pol dňa do chladničky.

10. 

Energetická hodnota celej torty je 7280 kJ (1739 kcal). Jedná porcia (osmina torty) má 910 kJ (217 kcal). Dobrú chuť!

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť