RECEPTY

Ryžový nákyp s tvarohom

Ryžový nákyp s tvarohom

Vynikajúci ryžový nákyp, bohatý na ingrediencie, s vysokou energetickou hodnotou.

recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,mlieko plnotučné 3,5%,jablká,tvaroh hrudkovitý,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový300gramov
cukor vanilkový30gramov
hrozienka100gramov
jablká350gramov
maslo150gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%1000mililitrov
múka polohrubá-
ryža guľatozrnná500gramov
slivky sušené-
tvaroh hrudkovitý500gramov
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov
voda1000mililitrov

 

Recept

1. Ryža

ryža guľatozrnná 500 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 1000 mililitrov  voda 1000 mililitrov  cukor vanilkový 30 gramov

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku a necháme odkvapkať. Do hrnca nalejeme mlieko, vodu, pridáme vanilkový cukor a ryžu. Počas častého miešania ryžu rozvaríme. Uvarenú necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

2. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 160 gramov  vaječný žĺtok 8 kusov

Maslo vymiešame s cukrom, vmiešame žĺtky.

3. Tvarohovo-jablková plnka

hrozienka 100 gramov  jablká 350 gramov  tvaroh hrudkovitý 500 gramov  cukor práškový 80 gramov

Hrozienka namočíme do vody. Jablká očistíme a nahrubo postrúhame. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme scedené hrozienka a vyžmýkané jablká. Premiešame.

4. 

Vychladenú ryžu pridáme k vymiešanému maslu so žĺtkami. Rovnomerne rozmiešame.

5. Vrstvíme

maslo  múka polohrubá

Hlboký pekáč vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Na spodok rozložíme polovicu ryžovej zmesi. Prikryjeme tvarohovo-jablkovou plnkou. Tretiu vrstvu tvorí opäť ryžová zmes.

6. 

slivky sušené

Na povrch poukladáme sušené slivky. Pečieme 50 minút v rozohriatej rúre na cca 175°C, zakryté.

7. 

Po 50 minútach ryžový nákyp odokryjeme a necháme 10 minút zapiecť.

8. 

vaječný bielok 8 kusov  cukor práškový 60 gramov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame cukor. Sneh natrieme na upečený nákyp a dáme opätovne do rúry na 10 minút dopiecť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies