RECEPTY

Karamelovo orechová kocka

Karamelovo orechová kocka

Skvelý recept na zákusok s orechovo karamelovým krémom, potiahnutý marcipánovou hmotou.

recept,fotorecept,cukor kryštálový,cukor kryštálový,orechy vlašské mleté,orechy vlašské mleté,maslo,maslo,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
cukor práškový100gramov
cukor práškový7polievkových lyžíc
cukor vanilkový2kusy
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo350gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)1kus
mlieko sušené100gramov
múka hladká180gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
orechy vlašské mleté5polievkových lyžíc
orechy vlašské mleté170gramov
rum tmavý-
tuk stužený - margarín100gramov
vajce slepačie10kusov
voda100mililitrov

 

Recept

1. Orechový korpus

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov  múka hladká 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  orechy vlašské mleté 5 polievkových lyžíc

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny, postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

2. Vanilkový korpus

vajce slepačie 5 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 1 polievková lyžica  voda 50 mililitrov  múka hladká 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Podľa postupu v predchádzajúcom kroku upečieme aj vanilkový korpus, len vynecháme orechy.

3. Karamelová plnka

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 1 kus  maslo 300 gramov

Sladené kondenzované mlieko varíme neotvorené v plechovke asi dve hodiny. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí skaramelizované mlieko vyšľaháme so zmäknutým maslom.

4. Orechová plnka

orechy vlašské mleté 170 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 7 polievkových lyžíc  maslo 50 gramov  rum tmavý

Mleté orechy, vanilkový, práškový cukor, maslo a trošku rumu zmiešame dohromady.

5. Plnenie

Spodnú časť zákusku tvorí orechový korpus, naň navrstvíme a zarovnáme orechovú masu, na ktorú potom rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Asi štvrtinu krému si odložíme na potretie vanilkového korpusu a dozdobenie. Prikryjeme vrchným vanilkovým korpusom, ktorý natenko potrieme odloženým krémom, aby sa naň prilepila marcipánová hmota.

6. Marcipánová hmota

tuk stužený - margarín 100 gramov  mlieko sušené 100 gramov  cukor práškový 100 gramov

Stužený tuk, sušené mlieko, cukor a mandľovú esenciu spolu zmiesime. Na pocukrovanom sáčku rozvaľkáme na takú veľkosť, aby pokryla celý povrch zákusku.

7. Dozdobenie

Pomocou valčeka ju opatrne prenesieme na zákusok a kraje zrežeme. Po stuhnutí hotový zákusok krájame na kocky. Každú kocku dozdobíme zvyšným krémom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies