Jahodová bublanina
Klasika z jahôd.
recept,fotorecept,múka polohrubá,múka polohrubá,jahody,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 6 | polievkových lyžíc | |
jahody | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 6 | polievkových lyžíc | |
múka polohrubá | - | ||
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 6 | polievkových lyžíc |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor práškový 6 polievkových lyžíc • voda 6 polievkových lyžíc • múka polohrubá 6 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
maslo • múka polohrubá • jahody
Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravenú zmes rovnomerne po plechu rozotrieme. Na povrch cesta poukladáme umyté, odkvapkané, čerstvé jahody.
3.
Pečieme v rozohriatej rúre, cca 15-20 minút. Upečenú bublaninu pocukrujeme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!