RECEPTY

Kávovo karamelové rezy

Kávovo karamelové rezy

Výborný orieškový zákusok plnený kávovo-karamelovým krémom.

recept,fotorecept,cukor práškový,orechy lieskové mleté,káva čierna instantná,maslo,čokoláda na varenie 55%,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový150gramov
cukor práškový300gramov
cukor vanilkový1balíček
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
káva čierna instantná1.5čajovej lyžičky
lekvár podľa vlastného výberu-
maslo370gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka polohrubá200gramov
orechy lieskové mleté100gramov
puding vanilkový - prášok40gramov
tuk stužený - margarín1polievková lyžica
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda300mililitrov
čokoláda na varenie 55%130gramov

 

Recept

1. Príprava cesta

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 300 gramov  voda 100 mililitrov

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridávame postupne vlažnú vodu a šľaháme do peny.

2. 

múka polohrubá 200 gramov  orechy lieskové mleté 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka  vaječný bielok 4 kusy

Vmiešame múku, orechy, kypriaci prášok a z bielkov ušľahaný sneh.

3. 

Plech vymastíme a posypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme do zlatista asi 20 min. Po upečení vyklopíme z plechu, necháme vychladnúť a pozdĺžne prekrojíme.

4. 

lekvár podľa vlastného výberu

Jeden plát vychladnutého cesta potrieme lekvárom.

5. Príprava krému

káva čierna instantná 1.5 čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov  cukor kryštálový 150 gramov

Uvaríme si 2 dl čiernej kávy. V hrnci na miernom ohni upálime cukor na karamel.

6. 

Do vzniknutého karamelu vlejeme kávu. Varíme pokiaľ sa nám karamel znova nerozpustí.

7. 

puding vanilkový - prášok 40 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

V miske si rozmiešame zlatý klas a mlieko. Vlejeme to do kávového karamelu a uvaríme ako klasický puding. Necháme vychladnúť.

8. 

maslo 370 gramov  cukor vanilkový 1 balíček

Zmäknuté maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom a podľa chuti ešte dosladíme vanilkovým cukrom.

9. 

Na na plát potretý lekvárom nanesieme krém a časť si odložíme na dozdobenie. Krém zarovnáme a prikryjeme druhým plátom.

10. Príprava polevy

čokoláda na varenie 55% 130 gramov  tuk stužený - margarín 1 polievková lyžica

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s trochou stuženého tuku.

11. 

Roztopenú čokoládu rovnomerne rozlejeme na zákusok a necháme stuhnúť.

12. 

Zákusok nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a posypeme instantnou kávou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies