RECEPTY

Slávnostné jahodové rezy

Slávnostné jahodové rezy

Vynikajúci zákusok s jemnou piškótou, naplnený jahodovou zmesou, jemným pudingovým krémom a šľahačkou. Vhodný na slávnostné príležitosti.

recept,fotorecept,džem jahodový,jahody,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový200gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový4polievkové lyžice
cukor vanilkový3kusy
džem jahodový-
jahodový kompót800mililitrov
jahody-
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%700mililitrov
múka hladká210gramov
olej slnečnicový100mililitrov
puding vanilkový - prášok2polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok40gramov
soľ¼čajovej lyžičky
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda100mililitrov
čokoláda-
šľahačka v prášku2kusy

 

Recept

1. Piškóta

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 200 gramov  voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  múka hladká 210 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Žĺtky vyšľaháme dopenista s kryštálovým cukrom. Pri šľahaní postupne pridáme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

2. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Bielka vyšľaháme so štipkou soli a opatrne vmiešame do žĺtkov.

3. 

Cesto rozdelíme na dve polovice, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a postupne upečieme dva pláty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natrieme jahodovým lekvárom a naň položíme druhý plát upečeného cesta.

5. Jahodová zmes

jahodový kompót 800 mililitrov  cukor vanilkový 2 kusy  puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice  cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Jahody vylejeme z plechovky aj so šťavou a popučíme ich. Pridáme pudingový prášok, vanilkový cukor, kryštálový cukor, poriadne rozmiešame, prelejeme do hrnčeka a uvaríme hustú kašu.

6. 

Ešte teplú kašu natrieme na piškótu a necháme vychladnúť, pokiaľ kaša na korpuse úplne nestuhne.

7. Pudingový krém

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 4 polievkové lyžice  maslo 250 gramov

Pudingový prášok s vanilkovým cukrom rozmiešame v troche studeného mlieka a potom s ostatným mliekom uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nemu pridáme vychladnutú pudingovú kašu. Dobre vyšľaháme a rozotrieme na stuhnutú jahodovú zmes.

8. Šľahačková plnka

šľahačka v prášku 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov

Do studeného mlieka pridáme práškovú šľahačku a vyšľaháme do tuha. Natrieme na pudingový krém.

9. 

Povrch koláča zarovnáme a môžeme pomocou vidličky urobiť ozdobné vlnky. Koláč odložíme do chladničky a necháme poriadne vychladnúť.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájame na kocky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies