RECEPTY

Jemné slivkové buchtičky

Jemné slivkové buchtičky

Chutné malé pečené buchtičky plné sladkého lekváru.

recept,fotorecept,lekvár slivkový,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor kryštálový-
cukor práškový-
cukor vanilkový-
droždie čerstvé42gramov
lekvár slivkový-
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%650mililitrov
mlieko polotučné 1,5%-
múka hladká-
múka hladká20gramov
múka polohrubá1020gramov
olej slnečnicový-
rum tmavý-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Kysnuté cesto

múka polohrubá 1000 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov

Do múky prisypeme cukor, pridáme vajce a mlieko.

2. 

maslo 125 gramov

Prilejeme rozpustené vychladnuté maslo.

3. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 20 gramov  múka polohrubá 20 gramov

Nakoniec prilejeme kvások, ktorý vytvoríme z teplého mlieka, droždia, cukru a múky.

4. 

múka hladká 20 gramov

Cesto dobre vymiesime, posypeme ľahko hladkou múkou a necháme zakryté vykysnúť.

5. 

múka hladká

Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na obdĺžnik, na pomúčenej doske, na hrúbku cca pol centimetra a spracujeme. Potom spracujeme druhú polovicu.

6. Plníme

lekvár slivkový

Rozvaľkané cesto pokrájame na menšie štvorce. Do každého štvorca vložíme primerané množstvo slivkového lekváru a buchtu uzavrieme.

7. 

Vytvorenú buchtičku otočíme uzavretou časťou dolu a rukami ju jemne, do guľata, na doske vytvarujeme.

8. 

olej slnečnicový

Plech natrieme olejom a ukladáme na neho buchtičky (uzavretá časť je na spodu). Buchtičky ukladáme s malou medzerou. Z každej strany ich natrieme olejom.

9. 

Následne ich na seba čo najtesnejšie natlačíme.

10. Pečieme

Takto uložené buchtičky pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C 25 až 30 minút.

11. 

mlieko polotučné 1,5%  cukor kryštálový  rum tmavý

Po upečení buchtičky ešte horúce natrieme mliekom v ktorom sme rozpustili cukor. Do mlieka môžeme pridať aj trochu rumu.

12. 

cukor vanilkový  cukor práškový

Keď mliečny roztok buchtičky trochu vpijú posypeme ich vanilkovým cukrom zmiešaným s cukrom práškovým. Podávame až po dostatočnom vychladnutí.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies