RECEPTY

Jemná parená knedľa

Jemná parená knedľa

recept,fotorecept,droždie čerstvé,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,Knedle

Knedle

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Knedle  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka polohrubá260gramov
olej slnečnicový-
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie½kusu
voda0.05litra

 

Recept

1. Príprava kvásku

droždie čerstvé 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

Do vlažného mlieka s troškou cukru rozdrobíme droždie a necháme ho napučať.

2. Príprava cesta

múka polohrubá 260 gramov  vajce slepačie ½ kusu  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 0.05 litra

Do misky dáme múku, soľ, vajce, vlažnú vodu a prilejeme kvások. Rukou miesime cesto, pokiaľ sa prestane lepiť. Ak je cesto veľmi husté prilejeme trochu vody. Poprášime trochou múky a odložíme prikryté na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

3. 

Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, upravíme do tvaru knedle.

4. Parenie knedle

Paríme 20 minút.

5. 

olej slnečnicový

Po uparení knedľu jemne natrieme olejom, aby ostala na povrchu mäkká.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies