RECEPTY

Jemné banánovo - jahodové mafiny

Jemné banánovo - jahodové mafiny

Nadýchané pečivo v košíčkoch plné chutných banánov a jahôd.

recept,fotorecept,banány,jahody,Mafiny,Bezlaktózové

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

17

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány1kus
citrónová kôra2čajové lyžičky
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový15gramov
jahody100gramov
múka polohrubá2polievkové lyžice
orechy mleté mix100gramov
strúhanka2polievkové lyžice
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 5 kusov  cukor práškový 100 gramov  cukor vanilkový 15 gramov

Vaječné žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

2. 

orechy mleté mix 100 gramov  citrónová kôra 2 čajové lyžičky  múka polohrubá 2 polievkové lyžice  strúhanka 2 polievkové lyžice

Pridáme pomleté orechy (mandle s lieskovými orechmi), postrúhanú citrónovú kôru, strúhanku a polohrubú múku. Premiešame.

3. 

Do cesta jemne zašľaháme vyšľahaný sneh z vaječných bielkov.

4. 

banány 1 kus  jahody 100 gramov

Mafinový plech s papierovými košíčkami plníme cestom. Do každej muffiny zapracujeme kúsky banánu a jahôd tak, aby vrch mafiny tvorilo iba cesto. Pečieme v rúre na 180° C cca 20 minút. Upečené koláčiky pocukrujeme a vyzdobíme polovicami čerstvých jahôd.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies