RECEPTY

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

recept,fotorecept,bravčové pliecko,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Maďarská kuchyňa

Bravčové mäso

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko500gramov
cibuľa200gramov
kapusta kvasená1000gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový20mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda300mililitrov

 

Recept

1. Príprava mäsa

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov  bravčové pliecko 500 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na oleji alebo bravčovej masti. Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli.

2. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Keď sa mäso zatiahne prisypeme koreniny a soľ, premiešame, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

3. 

kapusta kvasená 1000 gramov  voda 300 mililitrov

Z kyslej kapusty zlejeme kapustovú vodu a kapustu pridáme k mäsu. Podlejeme studenou vodou. Premiešame a všetko spolu ďalej dusíme pod pokrievkou 15 minút.

4. Smotanovo- mliečna zátrepka

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Nálev prilejeme ku kapuste s mäsom, dobre rozmiešame a za stáleho miešania necháme prejsť varom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies