RECEPTY

Hubová zmes s brandy

Hubová zmes s brandy

Čo so sušenými hubami, ktorých nám z minulého roku zostalo veľa.

recept,fotorecept,huby sušené,šampiňóny,brandy,Bezmäsité hlavné jedlá,Parný hrniec,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

brandy2čajové lyžičky
cesnak3strúčiky
cibuľa116gramov
huby sušené50gramov
korenie čierne mleté-
maslo30gramov
ryža200gramov
soľ-
voda200mililitrov
šampiňóny300gramov

 

Recept

1. 

huby sušené 50 gramov  voda 200 mililitrov

Sušené hríby v miske zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme zmäknúť.

2. 

cibuľa 116 gramov  šampiňóny 300 gramov

Medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Spolu s nakrájanými šampiňónmi cibuľu vysypeme do spodnej parnej nádoby.

3. 

soľ  ryža 200 gramov

Ryžu viackrát na sitku pod tečúcou vodou prepláchneme, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Nádobu s ryžou vložíme do druhej nádoby parného hrnca, zakryjeme.

4. 

maslo 30 gramov  cesnak 3 strúčiky  brandy 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté

Huby s ryžou paríme 20 minút. Ku koncu parenia si na strednom ohni v panvici roztopíme maslo, cesnak ošúpeme, prelisujeme, vložíme do panvice spolu s odkvapkanými lesnými hubami. Pri ustavičnom miešaní zmes dusíme 4 minúty. Pridáme udusené šampiňóny, vmiešame brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame teplé.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies