Moravský vrabec
Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,cibuľa,cibuľa,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Česká kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 | gramov | |
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 600 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
korenie rasca celá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rasca drvená | ¼ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
voda | 2 | decilitre |
Recept
1. Príprava mäsa
bravčové stehno 600 gramov • cesnak 6 strúčikov • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky
Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Premiešame s cesnakom, soľou a rascou. Necháme v chlade odležať aspoň 4 hodiny.
2.
cibuľa 300 gramov • voda 2 decilitre • masť bravčová 1 polievková lyžica
Mäso zatiahneme na panvici alebo priamo v pekáči pri 250 stupňoch 10-15 minút. Potom pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu, premiešame a prikryté pečieme pri 180 stupňoch cca hodinu.
3.
Odkryjeme, premiešame a necháme zapiecť do ružova pri 250 stupňoch 10-15 minút.
4. Príprava kapusty
cibuľa 300 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • korenie rasca celá ½ čajovej lyžičky • ocot 2 polievkové lyžice • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • kapusta kvasená 500 gramov
Kvasenú bielu kapustu scedíme a na troch miestach prekrojíme, aby vznikli kratšie kúsky. Cibuľu zľahka osmažíme na oleji. Pridáme kapustu, rascu a dusíme 30 minút. Pred koncom dochutíme octom a cukrom.
Dobrú chuť!