RECEPTY

Rizoto kuracie so zeleninou

Rizoto kuracie so zeleninou

Ľahký a diétny obed po dňoch sviatočných.

recept,fotorecept,ryža dlhozrnná Parboiled,kuracie prsia,Kuracie mäso,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa150gramov
kuracie prsia600gramov
olej olivový2polievkové lyžice
ryža dlhozrnná Parboiled350gramov
soľ2čajové lyžičky
syr tvrdý-
voda-
voda1deciliter
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)350gramov

 

Recept

1. Varenie ryže

ryža dlhozrnná Parboiled 350 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda

Ryžu Parboiled (predparenú) prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme do hrnca, chvíľu ju opekáme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch ryže. Uvaríme ju do mäkka.

2. Príprava mäsa

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 150 gramov  kuracie prsia 600 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 1 deciliter

Cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme do hneda na oleji v hlbšom hrnci. Pridáme umyté, na menšie kocky pokrájané kuracie mäso. Osolíme, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 20 minút.

3. Pridáme zeleninu

zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov

Do uduseného kuracieho mäsa pridáme miešanú mrazenú zeleninu a spolu podusíme cca 5 minút.

4. 

K mäsu a zelenine primiešame ryžu.

5. Podávame

syr tvrdý

Podávame teplé posypané strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies