RECEPTY

Zemiakový vianočný šalát

Zemiakový vianočný šalát

Chutný zemiakový šalát nielen k vyprážanému sladkovodnému kaprovi, ale aj k morským rybám či bravčovému rezníku.

recept,fotorecept,zemiaky,uhorka sterilizovaná kyslá,hrášok sterilizovaný,mrkva sterilizovaná,Zemiakové šaláty,Vianočné recepty,Bezlepkové

Zemiakové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
horčica plnotučná3polievkové lyžice
hrášok sterilizovaný300gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
majonéza250mililitrov
mrkva sterilizovaná300gramov
ocot½decilitra
olej olivový3polievkové lyžice
soľ2čajové lyžičky
uhorka sterilizovaná kyslá200gramov
vajce slepačie8kusov
voda3decilitre
zemiaky1.5kilogramu

 

Recept

1. Príprava zemiakov a vajec

zemiaky 1.5 kilogramu  vajce slepačie 8 kusov

Šalátové zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme. Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme.

2. Príprava nálevu

voda 3 decilitre  ocot ½ decilitra  olej olivový 3 polievkové lyžice  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Do vody pridáme olej, soľ, cukor, ocot a korenie. Privediem do varu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

3. 

Zemiaky pokrájame na malé kocky, prípadne použijeme kuchynskú pomôcku - koliesko s mriežkou, cez ktorú zemiaky pretlačíme.

4. Pridávame ingrediencie do šalátu

cibuľa 100 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 200 gramov  hrášok sterilizovaný 300 gramov  mrkva sterilizovaná 300 gramov  horčica plnotučná 3 polievkové lyžice

Zemiaky vložíme do väčšej nádoby a postupne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, postrúhanú a pokrájanú sterilizovanú uhorku, sterilizovaný hrášok s mrkvou, nadrobno pokrájané vajcia (tiež ich môžeme pretlačiť cez mriežku ako zemiaky) a horčicu. Každú ingredienciu postupne a opatrne do zemiakov primiešavame. Prilejeme pripravený vychladený nálev, jeho množstvo upravujeme podľa potreby, tak aby šalát nebol ani hustý ani riedky.

5. 

majonéza 250 mililitrov

Zemiakový šalát necháme 2 hodiny odstáť a potom primiešame majonézu. Skladujeme v chlade. Podávame k vyprážanej rybe, prípadne k vyprážaným bravčovým rezňom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies