Opravit Sypaný jablkový koláč
Chutný koláč plný zdravých jabĺk servírujeme vychladnutý. Veľmi dobrý je aj teplý podávaný spolu s porciou zmrzliny.
recept,fotorecept,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
jablká | 2 | kilogramy | |
maslo | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
oriešok muškátový | ½ | kusu | |
vločky ovsené | 100 | gramov | |
škorica mletá | 10 | gramov |
Recept
2. Príprava sypkej zmesi
cukor kryštálový 200 gramov • múka polohrubá 100 gramov • vločky ovsené 100 gramov • škorica mletá 10 gramov • oriešok muškátový ½ kusu
Cukor, múku, vločky, škoricu a postrúhaný muškátový oriešok dobre spolu premiešame.
3.
Plech na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie. Jablká na plech rovnomerne rozložíme.
4.
maslo 125 gramov
Suchú zmes rovnomerne rozsypeme na jablká. Maslo roztopíme a pokvapkáme ním celý koláč (namiesto masla môžeme použiť olivový olej).
5. Pečenie
Koláč pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni 30 minút zakrytý. Potom ho odokryjeme a ešte 10 minút dopečieme.
Dobrú chuť!