RECEPTY

Koláč zo zakysaného mlieka

Koláč zo zakysaného mlieka

Pohárový koláč s použitím bieleho jogurtu, kefíru, acidofilného mlieka, kyslého mlieka či jednoducho "kýšky".

recept,fotorecept,mlieko kyslé,kakao - prášok,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový4decilitre
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor vanilkový10gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)2čajové lyžičky
kakao - prášok4polievkové lyžice
mlieko kyslé6decilitrov
múka hrubá6decilitrov
müsli čokoládové2decilitre
olej olivový1deciliter

 

Recept

1. Príprava

mlieko kyslé 6 decilitrov  cukor kryštálový 4 decilitre

Kyslé mlieko (acidofilné, kefír, biely domáci jogurt) vlejeme do misy. Vsypeme k nemu kryštálový cukor a premiešame.

2. 

olej olivový 1 deciliter  cukor vanilkový 10 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky  kakao - prášok 4 polievkové lyžice

Pridáme olivový olej, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, kakao a všetko spolu dobre premiešame. Dbáme na dobré rozpustenie sódy bikarbóny, vhodné je pred samotným jej vsypaním rozdrviť medzi prstami prípadné hrudky v nej.

3. 

múka hrubá 6 decilitrov

Do zmesi zamiešame múku a dohladka vymiešame. Cesto vylejeme na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie (môžeme aj plech namiesto vyloženia papierom dobre vymastiť maslom a vysypať múkou).

4. 

müsli čokoládové 2 decilitre

Povrch cesta rovnomerne posypeme pripravenými musli.

5. Pečenie

Pripravený koláč vložíme do vopred rozohriatej rúry a pečieme na strednom stupni cca 30 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto.

6. Servírovanie

cukor práškový 2 polievkové lyžice

Servírujeme pokrájaný na obdĺžniky, alebo kocky, posypaný práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies