RECEPTY

Plnená paprika

Plnená paprika

Recept na plnenú papriku podľa tradičného postupu zdedeného cez generácie. Papriky plnené zmesou ryže a mäska v sladkej hustej paradajkovej omáčke obľubujú rovnako dospelí aj deti.

recept,fotorecept,paprika,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,Bravčové mäso,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list4kusy
bravčové mleté mäso800gramov
cibuľa120gramov
cukor kryštálový120gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka polohrubá100gramov
ocot1polievková lyžica
olej olivový3polievkové lyžice
paprika800gramov
paradajkový pretlak1.5litra
ryža200gramov
soľ4čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
voda1.5litra
voda100mililitrov

 

Recept

1. Príprava ryže a paprík

ryža 200 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika 800 gramov

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Papriky umyjeme, odstránime stopku a opatrne vydlabeme jaderník. Papriky nesmieme poškodiť.

2. Príprava plnky do paprík

cibuľa 120 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice  bravčové mleté mäso 800 gramov  vajce slepačie 1 kus  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

Cibuľu očistíme, pokrájame, opečieme na olivovom oleji (alebo bravčovej masti). Do misy vložíme vychladenú ryžu, pridáme mleté mäso, vajce, mleté čierne korenie a vychladenú cibuľu.

3. Plnenie paprík

múka polohrubá 50 gramov

Zmes jemne vtláčame do pripravených paprík. Otvor z ktorého zmes trčí namáčame v hladkej múke. Zo zvyšnej zmesi vytvarujeme guľky, ktoré tiež jemne obalíme v múke.

4. Príprava paradajkovej omáčky

paradajkový pretlak 1.5 litra  voda 1.5 litra  soľ 2 čajové lyžičky  ocot 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 120 gramov  bobkový list 4 kusy  múka polohrubá 50 gramov  voda 100 mililitrov

Do väčšieho hrnca nalejeme paradajkový pretlak, pridáme vodu, soľ, cukor, ocot a bobkový list. Uvedieme do varu. V menšej miske si pripravíme zátrepku z vody a múky. Tú vlejeme do omáčky a za stáleho miešania necháme omáčku zovrieť.

5. Varenie

Do vriacej omáčky opatrne vhadzujeme naplnenú papriku a pripravené guľky. Varíme pod pokrievkou 1,5 hodiny. Občas veľmi opatrne premiešame. Guľky sa nesmú rozbiť ani prichytiť na dno hrnca.

6. Servírujeme

Podávame teplé s parenou knedľou, alebo varenými zemiakmi či chlebom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies