RECEPTY

Cuketa v bazalkovom cestíčku

Cuketa v bazalkovom cestíčku

Jednoduché a zaujímavé vegetariánske jedlo z cukety.

recept,fotorecept,bazalka,cuketa,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka6lístkov
cesnak2strúčiky
cuketa800gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka polohrubá80gramov
olej olivový50mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Príprava cestíčka na obaľovanie

múka polohrubá 80 gramov  vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Cestíčko na obaľovanie pripravíme zmiešaním múky, vajec a mlieka. Ak sa nám zdá cestíčko príliš riedke, pridáme ešte trošku múky. Ak sa nám zdá príliš husté, pridáme trochu mlieka. Cesto musí byť optimálne husté.

2. Príprava cukety

cuketa 800 gramov

Cuketu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kolieska.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  cesnak 2 strúčiky  bazalka 6 lístkov

Do cesta na obaľovanie pridáme soľ, pretlačený cesnak a bazalku.

4. Vyprážanie

olej olivový 50 mililitrov

Každé koliesko cukety osolíme, obalíme v cestíčku, vypražíme v panvici na olivovom oleji z obidvoch strán.

5. 

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies