RECEPTY

Broskyňová bublanina

Broskyňová bublanina

Obľúbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskyňami.

recept,fotorecept,broskyňa,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyňa800gramov
cukor práškový140gramov
cukor práškový0
kypriaci prášok do pečiva12gramov
maslo-
múka polohrubá-
múka polohrubá140gramov
olej slnečnicový50mililitrov
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

broskyňa 800 gramov

Broskyne odkôstkujeme a pokrájame na plátky.

2. 

vaječný žĺtok 8 kusov  cukor práškový 140 gramov  voda 50 mililitrov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme a zamiešame najskôr vodu a potom olej.

3. 

vaječný bielok 8 kusov  cukor práškový

Do bielkov pridáme lyžičku cukru a vyšľaháme ich do tuha.

4. 

maslo  múka polohrubá

Väčší plech /42x36cm/ vymastíme maslom a vysypeme múkou.

5. 

múka polohrubá 140 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov

K vymiešaným žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom,...

6. 

...pridáme sneh...

7. 

... a vymiešame nadýchané cesto.

8. 

Cesto vylejeme na pripravený plech,...

9. 

...na husto poukladáme broskyne...

10. 

...a upečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Či je bublanina upečená vyskúšame pomocou špajdle. Špajdľu do cesta zapichneme a po vytiahnutí musí ostať suchá, nelepivá.

11. 

cukor práškový

Vychladenú bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom a nakrájame na porcie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies