RECEPTY

Nepečená jablkovo-mascarpone torta

Nepečená jablkovo-mascarpone torta

Mimoriadne chutná, šťavnatá tortička.

recept,fotorecept,jablká,mascarpone,Torty,Nepečené

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava20mililitrov
cukor kryštálový80gramov
cukor práškový80gramov
cukrárenské zdobenie - čokoládové80gramov
jablká800gramov
jogurt biely 3,5% tuku50gramov
kakao - prášok-
mascarpone300gramov
maslo150gramov
olej kokosový30gramov
puding vanilkový - prášok74gramov
sušienky maslové250gramov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%250gramov
voda400mililitrov
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. Korpus

sušienky maslové 250 gramov

Sušienky najemno pomelieme alebo podrvíme.

2. 

maslo 150 gramov

Rozpustíme maslo a prilejeme do sušienok.

3. 

olej kokosový 30 gramov

Pridáme kokosový olej a dobre rukou prehnetieme.

4. 

Sušienkovú drť vložíme do tortovej formy a dobre utlačíme. Uložíme do chladničky.

5. Jablková plnka

jablká 800 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  voda 100 mililitrov

Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu a vodu. 10 minút povaríme.

6. 

voda 300 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Pudingový prášok rozmiešame vo vode...

7. 

...prilejeme do jabĺk a prevaríme do zhustnutia. Miešame jemne aby sme jablká nerozbili. Necháme čiastočne vychladnúť.

8. 

citrónová šťava 20 mililitrov

Primiešame čerstvú citrónovú šťavu.

9. 

Jablkovú plnku rovnomerne rozložíme na korpus a uhladíme. Necháme dochladnúť.

10. Mascarpone-tvarohový krém

mascarpone 300 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov  cukor práškový 80 gramov  jogurt biely 3,5% tuku 50 gramov

Mascarpone vymiešame s tvarohom, cukrom a jogurtom.

11. 

cukrárenské zdobenie - čokoládové 80 gramov

Do krému vmiešame drobné kúsky čokolády - cukrárenského čokoládového zdobenia.

12. 

Krém natrieme na jablkovú plnku a uhladíme.

13. Tip na zdobenie

Na papier na pečenie nakreslíme jablko, papier poprekladáme a vystrihneme nakreslené jablko. Vďaka poprekladaniu papiera nám vznikne viac šablón jabĺk.

14. 

Papierové jablká poukladáme na tortu.

15. 

kakao - prášok

Posypeme preosiatym kakaom a papierové šablóny opatrne odstránime.

16. 

Tortu necháme v chlade tuhnúť aspoň 4 hodiny do podávania. Pred podávaním nakrájame na väčšie či menšie porcie podľa chuti, alebo podľa počtu hostí.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies