RECEPTY

Škvarkové pagáčové mafiny

Škvarkové pagáčové mafiny

Jednoducho pripravené obľúbené oškvarkové pagáče bez skladania, vaľkania a vykrajovania.

recept,fotorecept,oškvarky,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Slané chuťovky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé40gramov
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka hladká350gramov
múka hladká-
oškvarky250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 40 gramov

V teplom mlieku rozmiešame cukor a pridáme rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka hladká 350 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky

Do naváženej múky pridáme smotanu, vajíčka, soľ a prilejeme kvások. Vymiesime polotuhé cesto a necháme ho 20 minút zakryté kysnúť.

3. 

oškvarky 250 gramov

Polovicu oškvarkov rozmixujeme ponorným mixérom, druhú posekáme nadrobno. Pridáme ich do cesta a dobre vymiesime.

4. 

múka hladká

Cesto posypeme múkou, zakryjeme a necháme ďalších 20 minút kysnúť.

5. 

Cesto opäť premiesime a pomocou naberačky na zmrzlinu, ktorú si pred naberaním cesta najprv namočíme do vody,...

6. 

masť bravčová

...kladieme kôpky cesta do vymastených foriem na mafiny. Naberačku si podľa potreby počas nakladania cesta máčame vo vode.

7. 

vajce slepačie 1 kus

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 20 minút vo formách podkysnúť.

8. 

Podľa chuti ich môžeme povrchu posypať sezamom, hrubozrnnou soľou alebo rascou.

9. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180 C 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies