RECEPTY

Nepečené čokoládovo banánové kocky

Nepečené čokoládovo banánové kocky

S týmto receptom si pomerne jednoducho bez pečenia pripravíte fantastický zákusok s krémom z mascarpone, tvarohu a smotany.

recept,fotorecept,piškóty dlhé,čokoláda na varenie 55%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,maliny mrazené,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány4kusy
cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor vanilkový24gramov
maliny mrazené500gramov
mascarpone500gramov
piškóty dlhé100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)400mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)3polievkové lyžice
tvaroh jemný 40 - 45% tuku250gramov
čokoláda na varenie 55%350gramov

 

Recept

1. 

maliny mrazené 500 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Maliny dáme s cukrom do menšieho hrnca. Povaríme, aby sa odparilo čo najviac vody, odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

2. 

piškóty dlhé 100 gramov

Na dno vysokého plechu poukladáme dlhé piškóty.

3. 

Na piškóty rovnomerne vylejeme pripravenú malinovú omáčku a rovnomerne rozotrieme. Maliny necháme úplne vychladnúť.

4. 

čokoláda na varenie 55% 300 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  cukor vanilkový 24 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice  mascarpone 500 gramov  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 250 gramov

V miske vyšľaháme smotanu, cukor, mascarpone a tvaroh. Potom za stáleho miešania postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu. Vznikne nám hladký čokoládový krém.

6. 

banány 4 kusy

Polovicu krému nanesieme na piškóty s malinami. Na ne poukladáme banány nakrájané na kolieska.

7. 

Potom navrstvíme aj druhú časť krému, uhladíme a dáme do chladničky trochu stuhnúť.

8. 

čokoláda na varenie 55% 50 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 3 polievkové lyžice

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou a pripravenou polevou podľa fantázie ozdobíme povrch dezertu. Dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies