RECEPTY

Gaštanové medvedie labky

Gaštanové medvedie labky

Jemné, nadýchané koláčiky. Chutná obmena tradičného vianočného pečiva - medvedie labky.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

60

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
cukor práškový-
gaštanové pyré mrazené250gramov
kakao - prášok10gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
maslo125gramov
maslo-
múka hladká200gramov
múka polohrubá-
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 100 gramov

Varechou vymiešame maslo s cukrom.

2. 

vajce slepačie 2 kusy  kakao - prášok 10 gramov

Primiešame vajíčka a kakao.

3. 

gaštanové pyré mrazené 250 gramov  múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a múku s kypriacim práškom. Vymiesime rukou cesto, ktoré je pomerne lepivé. Uložíme ho na hodinu do chladničky aby stuhlo.

4. 

maslo  múka polohrubá

Formičky na labky si vymastíme maslom a vysypeme múkou.

5. 

Cesto po častiach vyberáme z chladničky. Tvoríme z neho primerane veľké guľôčky (ich veľkosť závisí od veľkosti formičiek). Guľôčku vložíme do formičky a roztlačíme. Cesto musí byť maximálne do polovice formičiek - pečením sa nadvihne a vyplní ju celú.

6. 

Naplnené formičky poukladáme na plech a 15 minút pečieme pri teplote 180°C.

7. 

Ešte teplé ich vyklopíme...

8. 

cukor práškový

... a obalíme v cukre.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies