Mexické soté

Mexické soté

Dusené bravčové mäso so zeleninou, upravené na mexický spôsob, vhodnou prílohou je dusená ryža.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové stehno 400 g

Umyté a osušené mäso nakrájame na rezančeky.

2. Marináda

kečup ostrý PL  chilli pikantná omáčka ČL  omáčka sójová ČL  horčica plnotučná ½ PL  korenie čierne mleté  cesnak sušený ½ ČL

V miske rozmiešame kečup, čili omáčku, sójovú omáčku, trošku horčice, mleté čierne korenie, sušený cesnak. Mäso premiešame s marinádou a necháme v chlade chvíľu odstáť.

Marináda

3. 

cibuľa ks

Na oleji speníme na rezance pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso a chvíľu opekáme.

4. 

mexická mrazená zeleninová zmes 750 g  múka hladká PL  voda

Mäso zalejeme trochou vody a dusíme takmer do mäkka. Pridáme mexickú zeleninovú zmes (alebo zmes sterilizovanej fazule, sterilizovanej kukurice, čerstvej papriky). Zalejeme trochou vody v ktorej sme rozmiešali múku alebo škrob. Takto dovárame ešte asi 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zmesou naplníme lokše, či kukuričné placky.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty