Všetky recepty > Dezerty a sladké pečivo > Zákusky

Venčeky

Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

 facebook   

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

5516

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • komentáre
  • fotky
  • ingrediencie
  • recept

1. Odpaľované cesto na venčeky

voda 300 ml  maslo 100 g  soľ

V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.

Odpaľované cesto na venčeky

2. 

múka polohrubá 200 g

Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.

3. 

vajce slepačie ks

Hmotu necháme vychladnúť a následne postupne primiešame vajíčka.

4. 

Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.

5. 

Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.

6. Krém na venčeky

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový g  vaječný žĺtok ks  múka hladká 70 g

V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.

Krém na venčeky

7. 

maslo 125 g  brandy PL

Zmäknuté maslo s brandy vyšľaháme krátko metličkou a následne primiešame do vychladnutého krému.

8. 

Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie
receptyčlánky

  viac  

Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

 

Recepty na jedlá pre deti 12-18 mes.Recepty na jedlá pre deti 1,5-3 rokov
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty