Venčeky

Venčeky

Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. Odpaľované cesto na venčeky

voda 300 ml  tuk stužený 100 g  soľ

V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.

Odpaľované cesto na venčeky

2. 

múka polohrubá 200 g

Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.

3. 

vajce slepačie ks

Hmotu necháme vychladnúť a následne postupne primiešame vajíčka.

4. 

Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.

5. 

Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.

6. Krém na venčeky

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový g  vaječný žĺtok ks  múka hladká 70 g

V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.

Krém na venčeky

7. 

maslo 125 g  brandy PL

Zmäknuté maslo s brandy vyšľaháme krátko metličkou a následne primiešame do vychladnutého krému.

8. 

Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty