Slivkové gule so strúhankou

Slivkové gule so strúhankou

Tradičný a najjednoduhší recept na prípravu slivkových guliek v jemnom cestíčku.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 15 min.

 facebook twitter Google+

Kategórie:

  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka polohrubá 360 g  voda 600 ml  vajce slepačie ks

Do misy si pripravíme dve šálky polohrubej múky. V hrnčeku privedieme za stáleho miešania do varu dve šálky mlieka. Vlejeme mlieko k múke ešte kým je vrelé a dobre premiešame. Po vychladnutí ešte zapracujeme do cesta jedno vajíčko.

2. 

slivky 1200 g

Cesto rozvalkáme na hrúbku cca 3mm na mierne pomúčenej doske a narežeme na štvorčeky, do ktorých budeme slivky baliť. Ich veľkosť by mala byť primeraná veľkosti sliviek (cca 8x8 cm).

3. 

Guľky varíme v parnom hrnci 25 - 30 minút. Ak by s te na varenie použili bežný hrniec s vriacou vodou, sledujte priebežne či voda nevre moc silno a či sa cesto na povrchu nerozvára.

4. Príprava strúhanky

strúhanka PL  cukor práškový PL

Strúhanku s práškovým cukrom opražíme na sucho na panvici. Občas premiešame aby neprihorela. Cukor má tendenciu karamelizovať a lepiť sa na dno panvice.

5. 

maslo 60 g

V najluxusnejšej variante servírujeme každú guľku rozštvrtenú, odkôstkovanú, posypanú strúhankou a poliatu rozohratym maslom.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty