Banánová roláda

Banánová roláda

Jednoduchá a finančne menej náročná príprava chutnej a obľúbenej rolády.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava piškótového plátu

vajce slepačie ks  cukor kryštálový PL  voda PL

Vajíčka postupne rozbijeme a žĺtky oddelíme od bielkov. Päť žĺtkov vymiešame s cukrom a vodou. Z piatich bielkov ušľaháme tuhý sneh.

Príprava piškótového plátu

2. 

múka polohrubá PL  kypriaci prášok ČL

Do vymiešaných žĺtkov zamiešame múku v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok. Jemne zašľaháme sneh z bielkov. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 15 minút.

3. 

Kuchynskú utierku namočíme do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme ju na pracovnú dosku. Na ňu vyložíme upečené cesto aj s papierom. Cesto stočíme do tvaru rolády, zabalíme do vlhkej utierky a necháme chladnúť.

4. Príprava plnky

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový PL  puding vanilkový - prášok PL  pšenišná krupica PL

Uvedené množstvo mlieka rozdelíme na väčšie a menšie množstvo. Väčšie množstvo dáme variť s vanilkovým cukrom. V menšom množstve rozmiešame pudingový prášok a detskú krupicu. Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovo-krupicový nálev. Uvaríme hustú kašu, ktorú vychladíme vo vodnom kúpeli.

Príprava plnky

5. 

maslo 125 g  cukor práškový PL  kakao PL

Maslo vymiešame s cukrom a kakaom.

6. 

Vychladnutú kašu pridáme k maslu a spolu zmiešame. Plát piškótového cesta rozvinieme pričom odstránime papier na pečenie a cesto necháme na vlhkej utierke. Po celom pláte rozotrieme plnku.

7. 

banán ks

Na jeden okraj poukladáme ošúpané banány. Piškótový plát zavinie s plnkou do rolády.

8. 

Roládu otočíme a vytlačenú plnku z jej otvoreného okraja rovnomerne povrchu rozotrieme. Vyzdobíme kolieskami banánov.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty