Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

Kuchtil: 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. 

Aljašská treska 300 g  petržlenová vňať

Filet z tresky rozmixujeme s petržlenovou vňaťou.

2. 

vajce slepačie ks  múka polohrubá 100 g  cesnak s  cibuľa 100 g  soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  strúhanka 200 g

Zmiešame rozmixovanú tresku, vajcia, múku, roztlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou, bielym a čiernym korením. Pridávame strúhanku, kým nevymiesime tvarovateľné cesto.

3. 

Z cesta po kúskoch odoberáme a tvarujeme v dlaniach fašírky. Aby sa nám cesto nelepilo, použijeme strúhanku, alebo múku.

4. 

olej slnečnicový dl

V panvici si rozpálime asi pol centimetra vysokú vrstvu oleja. Opatrne vložíme fašírky a vysmažíme do chrumkava z oboch strán.

5. 

Po vysmažrní odložíme na servítku, ktorá vsiakne olej z povrchu.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty