RECEPTY

Domáce Dobošové rezy

Overený recept na prípravu dobošiek ako od babičky. Šesť vrstiev jemného tenkého korpusu na striedačku s lahodným kakaovým krémom.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,maslo,maslo,mlieko polotučné 1,5%,mlieko polotučné 1,5%,poleva cukrárska čokoládová,Zákusky,Maďarská kuchyňa

Zákusky

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový150gramov
cukor práškový300gramov
cukor vanilkový12gramov
kakao - prášok90gramov
kypriaci prášok do pečiva18gramov
maslo300gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
mlieko polotučné 1,5%1liter
múka hladká700gramov
múka hladká4polievkové lyžice
poleva cukrárska čokoládová-
puding vanilkový - prášok2kusy
vajce slepačie3kusy

 

Recept

1. Príprava cesta

múka hladká 700 gramov  vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 300 gramov  maslo 50 gramov  kypriaci prášok do pečiva 18 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

Hladkú múku zmiešame s vajcami, práškovým cukrom, maslom, práškom do pečiva. Postupne pridávame mlieko a cesto vymiesime.

2. 

Cesto si rozdelíme na šesť častí. Každú čas vyvaľkáme a po jednom pláty upečieme na plechu pokrytom papierom na pečenie. Cesto pečieme 5 minút na 200° C. Cesto je upečené, keď okraje začínajú jemne hnednúť. Cesto musí zostať bledé.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 1 liter  cukor kryštálový 150 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  múka hladká 4 polievkové lyžice  puding vanilkový - prášok 2 kusy

5 upečených plátov potrieme plnkou, ktorú pripravíme nasledovne: Do vriaceho mlieka podľa postupu na obale vmiešame puding (Zlatý klas), pridáme cukor a múku. Uvaríme hustý puding.

4. 

maslo 250 gramov

Do vychladeného pudingu vmiešame maslo.

5. 

kakao - prášok 90 gramov

Primiešame kakao a pomocou šľahača vyšľaháme hustú plnku.

6. 

Touto plnkou bohato natrieme 5 plátov, šiesty plát ide úplne na vrch nenatretý. Rezy zaťažíme a umiestnime na 12 hodín do chladu. Cesto plnku jemne vpije, stane sa vláčne.

7. 

poleva cukrárska čokoládová

Po 12 hodinách vrchný plát potrieme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies