Sardinková pomazánka

Sardinková pomazánka

Výborná a jednoduchá nátierka zo sardiniek alebo iných rybičiek konzervovaných v oleji.

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

Kuchtil: 

 facebook twitter Google+
  • komentáre
  • foto
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 100 g  syr tavený 50 g  cibuľa 150 g

Do mixéra vložíme zmäknuté maslo, syr a nakrájanú cibuľu. Zmixujeme na jemnú kašu.

2. 

sardinky v oleji 125 g  soľ  korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme rybičky v oleji aj s olejom. Pokiaľ sú konzervované v celku odstránime z nich kostru - nie vždy je mäkká a v pomazánke by sme ju pri konzumovaní cítili. Opätovne zmixujeme, podľa chuti pridáme soľ (pozor, niektoré konzervované rybky v oleji mávajú pridanú soľ) a mleté čierne korenie.

3. 

vajce slepačie ks

Vajíčka uvaríme na tvrdo, ochladíme olúpeme a pokrájané, chladné pridáme do nátierky. Do hladka vymixujeme. Pred podávaním je dobré nechať pomazánku stuhnúť pár hodín v chladničke. Dá sa však konzumovať aj hneď po príprave len je redšia.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty